Webdesign trendek a 2022-es évre

webdesign trendek

Eljött az ideje, hogy írjak pár szót a 2022-es webdesign trendekről. És igen, ez Neked is hasznos lesz, ha 2022-ben tervezed megújíttatni vagy elkészíttetni weboldalad, mert minden bizonnyal modern, aktuális trendeknek megfelelő honlapot szeretnél vállalkozásod számára. Hisz hogyan máshogy tűnhetnél ki a versenytársak közül, igaz? Tehát, ha tudni szeretnéd mi lesz a jövő év trendje, ebből az írásomból megtudhatod!


Lássunk most tehát néhány tuti design trendet a következő évre!

1. Memphis design

A Memphis design a 80-as években volt meghatározó. A minimalista stílust elutasító irányzat ez. Jellemző rá a tarka-barka színvilág, illetve a különféle mintázatok és formák összepárosítása. Amelyik weboldal ebben a stílusban készül el, azt egész biztos nem felejtik el egyhamar a látogatók.


Nézzünk néhány példát! Te bevállalnád?


Forrás: dribble.com by Evgenii Dolgov


Forrás: Freepik

2. Tipografikus „hero section”

Hero section-nek szokás nevezni a weboldal „hajtás” feletti részét. Ez az, amit a weboldal betöltődésekor elsőként pillant meg az oldalra látogató. Ennek a résznek kellően feltűnőnek kell lennie ahhoz, hogy a látogatót weboldalunkon marasztalja. A hero section többnyire egy figyelemfelkeltő címsorból, néhány szavas kiegészítésből, egy cselekvésre buzdító gombból és egy kiváló minőségű fotóból áll, ami egy terméket, vagy szolgáltatásunkra asszociáló képet jelenít meg.

Na már most, 2022-ben túlnyomórészt szöveges tartalmú hero section-ök fognak születni, vagy legalábbis ez lesz a trend. Tehát a designereknek, ha követni akarják a trendet, fotó megjelenítése nélkül, csupán a megfelelő font (betűtípus) kiválasztásával, és egy ütős üzenet, valamint design megalkotásával kell felkeltsék a látogatók érdeklődését.


Forrás: Syke.co


Forrás: dribble.com by Stefan Stefancik


Nekem speciel kifejezetten tetszenek az ilyen megoldások. Csak szöveg, és mellé színek és formák kombinációjával megalkotott hero-k! Te mit gondolsz?

3. Mozgó betűk

Az animációk nem számítanak újdonságnak, hisz nincs is már olyan weboldal, ahol ne találkoznánk valamilyen animációs effekttel, azonban a betűk animációja nem egy megszokott dolog, így ez nagy divattá válhat 2022-ben. Egyszerű animációk lesznek jellemzőek, pl. körbeforgó szöveg, vagy görgetéssel oldalra vándorló a szöveg. Nagyon klasszul hangzik szerintem.

Csekkoljátok le ezeket az oldalakat, igazán egyediek!
Spielzeit Jungesschauspielhaus
Chungiyoo

4. Szokatlan görgetés

Csak, hogy az animációknál maradjunk, a jól megszokott „lefele görgetek és szépen töltődik be a honlap tartalma”, 2022-ben sokkal izgalmasabbá fog válni. Egyfelől megjelennek majd az olyan oldalak, ahol görgetés hatására nem vertikálisan, hanem horizontálisan fog előjönni a weboldal tartalma. Szerintem már ez is egy tök izgi újítás! De ennél meglepőbb variációk is lesznek, mint például, hogy görgetés hatására fog szemünk elé tárulni egyre több részlete a weboldalnak, képek, parallax effektek és 3D-s formák megjelenítésével együtt, nem ritkán igazán pszichedelikus élményt nyújtva!

Nézzétek csak ezeket az oldalakat milyen menők!
DG Studio
Stone&Style

Nos, designerek és fejlesztők, azt hiszem, felköthetjük a gatyánkat tervezés és kódolás terén! Ha követjük a trendeket, igazán remek weboldalakat fogunk megalkotni 2022-ben!


5. Hangvezérelt weboldalak

Mint azt már jól tudjuk, a felhasználók nagy része mobil készülékekről internetezik, és ezen felhasználók száma minden nappal csak növekszik. Őket célozza meg első sorban ez az újítás, hiszen a telefon beépített mikrofonjával most a weboldalon is tud majd a látogató hangvezérlés útján navigálni vagy gyorsan információt keresni.
A Voice Assistant már jól ismert a Google és Amazon felhasználók körében is, ezt a remek lehetőséget használják majd fel a designerek és fejlesztők a weboldalaknál is.

Ugye milyen izgalmas év lesz 2022? Lesz itt minden! Színek kavalkádja, retro stílus, izgő-mozgó szövegek, különleges animációk és formák!

Ha bármelyik újdonság elnyerte a tetszésed, és szeretnéd, ha megvalósulna a Te weboldaladon is, bátran vedd fel velem a kapcsolatot!