Miért legyen a vállalkozásodnak weboldala?

weboldal

Ahogyan azt már sokszor említettem, egy vállalkozásnak a mai világban elengedhetetlen, hogy weboldala is legyen. Nagyon fontosak a közösségi média felületek is, de nem helyettesítenek egy weboldalt.
Nézzük most meg pontokba szedve a fő okokat, hogy miért legyen a Te vállalkozásodnak is weboldala!

1. Mert a konkurensednek már tuti, hogy van

És ugye nem szeretnéd Te sem, ha a vállalkozásod fő kulcsszavára keresve ne Téged, hanem a legnagyobb versenytársad találnák meg a potenciális ügyfelek?
Lehet, hogy nincs még minden versenytársadnak weboldala, de jó néhánynak már biztosan van. Ha nem vagy fent a weben, a sok internetező nem Téged fog megtalálni, hanem a konkurenciát.versenytársak

2. Mert elvárás

Tegyük fel, hogy egy potenciális ügyfél valahol, mondjuk egy hirdetésben találkozik a vállalkozásod nevével. Mit fog tenni ezután? Rákeres a neten és csalódottan tapasztalja, hogy nincs weboldalad. Rögtön felmerül benne a kérdés, hogy vajon miért? Nagyon sokan komolytalannak tartják az olyan vállalkozásokat, akiknek még weboldaluk sincs. Kb. 30% az, aki nem is lép üzleti kapcsolatra olyan vállalkozással, akinek nincs honlapja. Az embereknek fontos, hogy az érdeklődésük tárgyát jobban megismerjék, minél több információt tudjanak meg róla.

3. Mert a közösségi média nem helyettesíti a weboldalt

Jó dolog nagyon, ha aktív vagy ezeken a felületeken is, hisz remekül lehet kapcsolatokat kiépíteni, lehet hirdetésekre is használni, rengeteg embert el tudsz érni a közösségi médián keresztül. Viszont mivel a Facebook -ellentétben egy weboldallal- nem a Te tulajdonodban van, így előfordulhat, hogy a Facebook valami olyan változást hoz esetleg az üzleti oldalad használatával kapcsolatosan, ami negatívan érinthet. Letilthat, felfüggesztheti az oldalad. Előfordulhat, akár tévedésből is. De, ami a tény, hogy ez idő alatt meglévő és leendő ügyfeleid nem találnak meg. Ilyen esetekre is jó, ha van egy weboldalad, amint keresztül bármikor elérhet, aki szeretne.

közösségi média
A közösségi média a weboldalad kiegészítésére tökéletes, de nem szabad csak erre támaszkodni.
Én azt javaslom használd a közösségi médiát, de legyen weboldalad is, így marketing tevékenységedből a lehető legtöbbet tudod kihozni!

4. Mert hitelessé tesz!

Ha azt szeretnéd potenciális ügyfeleid felé közvetíteni, hogy megbízható, komoly és hozzáértő vagy, akkor nagyon fontos, hogy ezt weboldaladon keresztül is a tudtukra add. Fontos, hogy megtudják ki vagy, mivel foglalkozol, milyen szolgáltatást nyújtasz, és mindezt persze egy szépen megtervezett honlapon keresztül. A vásárlók 75%-a ugyanis a weboldalad kinézete alapján ítéli meg vállalkozásod megbízhatóságát.hitelesség

5. Mert láthatóbbá teszi a vállalkozásod!

Lehet akármilyen szuper üzleted, vagy éttermed, nyújthatsz bármilyen remek szolgáltatást, értékesíthetsz bármilyen jó terméket, ha erről senki sem tud, akkor nem fogsz előre jutni. Bizonyára így is lesznek ügyfeleid/vásárlóid, de számuk messze elmarad majd a várttól. Hogy miért? Mert hiányzik egy weboldal! Az embereknek, ha bármilyen problémájuk van, rögtön az interneten keresnek rá elsőként megoldást. Ott fogja előbb megnézni a lehetséges vállalkozások honlapjait, hogy eldöntse melyik szimpatikus számára, és utána azt fogja felkeresni. Éppen ezért fontos, hogy rendelkezz egy weboldallal, egy olyan weboldallal, ami természetesen kellően informatív és megnyerő is.

+ 1 indok

lezárás

2020-ban mindannyian megtanultuk milyen az, ha az emberek be vannak zárva az otthonaikba. Az offline szolgáltatások ideiglenesen megszűntek. Szinte minden bezárt, ami nem volt létszükség. Aki tudta online folytatta a tevékenységét, és így meg tudta tartani az ügyfeleit, ki tudta szolgálni az igényeiket. Az éttermek kiszállításra álltak át, a különböző tanfolyamok online folytatódtak, az üzletek, akiknek be kellett zárniuk, online tudták tovább értékesíteni a termékeiket, webshopjaikon keresztül. De mi van azokkal, akiknek nem volt még egy weboldaluk sem? Te is közéjük tartozol? Talán eszedbe is jutott, hogy miért nem csináltattál korábban webshopot, hisz akkor a lezárások alatt is tudtak volna tőled rendelni vagy miért nem hozattál létre weboldalt az éttermednek, hiszen akkor most tőled is tudtak volna egyszerűen online rendelni.

Most úgy néz ki, kezd helyreállni minden, és visszatér az életünk a régi kerékvágásba. De vajon meddig lesz ez így? Készülj fel rá, hogy bármikor jöhet még egy ilyen időszak az életünkbe. Ugye milyen jó lenne, ha addigra már lenne neked is egy weboldalad?

Ha rászántad magad, olvasd el a weboldalamon, nálam hogyan készül egy honlap, és ha még bármilyen kérdésed felmerülne vagy árajánlatot kérnél, keress bátran!